ANJİYO NEDİR? NASIL YAPILIR? NE KADAR SÜRER? SONRASI?
SİNTİGRAFİ - BT ANJİYOGRAFİ | ANTALYA

PROF. DR. HÜSEYİN OKUTAN

Anjiyo Nedir? Nasıl Yapılır? Antalya

Anjiyo Nedir? Nasıl Yapılır? Antalya

Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adı verilen damarların görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasında damar sertliği olarak bilinen koroner arter hastalığından şüphe duyulduğunda ya da hastalığın belirtileri ortaya çıktığında bu damarları görüntülemek için kullandığımız bir yöntemdir. En sık görülen, hastalığı işaret eden belirti göğüs ağrısıdır. Anjiyo ihtiyacı duyulan hastalarda Koroner BT Anjiyografi, Anjiyoplasti-Balon tedavisi ve Stent takma, Sintigrafi işlemleri Antalya'da Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Hüseyin OKUTAN tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Anjiyo işlemleri için bizimle iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

Anjiyoda, Koroner BT Anjiyografi (Balon tedavisi), Stent Takma ve Sintigrafi İşlemlerinin Yapılması

Hastalara iki farklı yaklaşımla koroner BT anjiyografinin yapılmasını öneriyoruz. Hekim, hastada durumun ciddiyetini gösteren şikayetleri (Kalp krizi tehdidi gibi) tespit ederse bazı testlere gerek duymadan, doğrudan anjiyografi yapar. Akut kalp kirizi sırasında da doğrudan anjiyografi yapılmalıdır. Buradaki amaç, kalp damarlarının görüntülenmesinin ötesinde tıkalı damarı anında tespit ederek kalp krizini durdurmaya yönelik, damarın açılması (Stent takma) işleminin yapılmasıdır ve bu işlem hayat kurtarıcıdır. Burada anjiyoplasti (Balon tedavisi) ve stent takma işlemini de anjiyografiyle birlikte yaparak kalp krizini başladıktan sonra ilk iki saat içinde durdurabiliyoruz. Bu şekilde hem ölüm riskini azaltmış hem de uzun dönemde geçirilmiş kalp krizinin etkilerinden hastayı kurtarmış oluyoruz. Hastanın şikayetlerini dikkate alarak durumun daha az ciddi olduğu düşünüldüğünde ikinci yöntem kullanılıyor. Hasta belli bir eforla göğüs ağrısından yakınıyorsa kalp damarlarında bir problem olduğunu anlayabiliyoruz. Burada durum çok acil olmadığı için korner anjiyografi kararını efor testi, sintigrafi (Talyum testi olarak da bilinir) gibi bazı ön testlerle değerlendiriyoruz. Bunlar temel olarak anjiyografi yapılmasına gerek olmadığını doğrulatan testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizliğine ait bulgular varsa bu hastalara anjiyografi öneriyoruz.

Koroner BT Anjiyografi ve Sintigrafi Fiyatları Ne Kadar? Antalya

Koroner BT Anjiyografi ve Sintigrafi fiyatları, Antalya'da görüntüleme işleminin yapıldığı merkezin lokasyonuna, ekstra uygylama yapılma durumuna ve işlemin yapıldığı merkeze göre değişmektedir. Kamu hastanelerinde bu görüntüleme işlemleri yapılsa da uzun sıra bekleme süreleri gibi sebeplerle özel klinkler ve görüntüleme merkezleri tercih edilebilmektedir. Antalya'da Koroner BT Anjiyografi ve Sintigrafi fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğiz ile iletişim kurabilirsiniz.