Radyofrekans Varis Tedavisi Antalya | Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları?

Prof. Dr. Hüseyin OKUTAN

Varisli damarlar dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir vasküler rahatsızlıktır. Genellikle bacak bölgesinde şişkin ve kıvrımlı görünümün yanında ağrı ve beraberinde estetik kaygılara sebep olur. Radyofrekans ablasyon, varis tedavisinde kullanılan minimal invaziv yani en az hasarla küçük kesiler kullanılarak gerçekleştirilen bir operasyondur. Geleneksel cerrahi operasyonlara göre bir takım avantajları bulunmaktadır.

Radyofrekans varis tedavisi Antalya’da varis sorunu yaşayan hastalarımız için Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından yapılmaktadır. Tedavinin detaylarını yazımızda bulabilir, randevu için kliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz.

Radyofrekans Varis Tedavisi Antalya, Radyofrekans Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Radyofrekans ile varis tedavisi nedir?

Radyofrekans ile varis tedavisi, varisli damarı tedavi etmek için radyofrekans dalgaları yoluyla elde edilen ısı enerjisinin kullanıldığı tıbbi bir tedavi yöntemidir. Cerrahi işlemle damarların çıkarılması işlemine alternatiftir ve ayakta tedavi esasına uygun bir yöntemdir.

Radyofrekans ile varis tedavisi nasıl yapılır?

Varis tedavisi, hastalığın ilerleme seviyesine ve hastanın genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Rdyofrekans ile varis tedavisi genellikle şu şekilde yapılır:

  • Lokal anestezi:

Minimal invaziv olan bu işlemde lokal anestezi ile ilgili bölgenin uyuşturulması sağlanır. Hasta radyofrekans uygulaması esnasında rahatsızlık hissetmez.

  • Kateter yerleştirilmesi:

İnce bir kateter, bacağın uygun bir bölgesine, genellikle diz yakınına küçük bir kesi yardımı ile yerleştirilir. Bu şekilde varisli damara müdahale yolu açılmış olur.

  • Radyofrekans uygulaması:

Kateter yolu ile varisli damarın duvarına radyofrekans uygulaması yapılır. Radyofrekans enerjisi ile elde edilen ısı sayesinde damar kasılma ve kapanma gerçekleşir.

  • Varisli damarın kapanması ve yeni damarlara yönlendirme:

Varisli damarın kapanması sonrası, kan akışı daha sağlıklı olan damarlara yönlendirilerek kapanan damardaki basınç azaltılır.

  • Kesinin kapatılması:

Kateter girişi için açılan bölgede gerekli görülürse dikiş atılabilir. Genellikle kesi küçük olduğundan dikiş kullanılmadan kesi alanı kendiliğinden kapanır. Bu şekilde hasta kısa bir süre içerisinde günlük hayatına dönebilir.

Radyofrekans ile varis tedavisinin faydaları nelerdir?

  • Küçük kesilerle yapılması:

Bu tedavi, bilinen cerrahi işlemlere göre daha küçük kesiler ve daha az yara izi içermektedir. Bu durum da iyileşmenin daha hızlı olmasını sağlar.

  • Başarı oranının yüksek olması:

Radyofrekans yöntemi, varisli damarların tedavisinde başarı oranı yüksek bir tedavidir. Hastaların çoğu yakınmaların azaldığını ve rahatladıklarını belirtmektedirler.

  • Daha ağrısız olması:

Hastaların geneli, açık varis ameliyatına göre işlem sırasında ve sonrasında daha az ağrı duyduklarını belirtmektedir.

  • İyileşmenin hızlı olması:

Genellikle bir veya iki gün içerisinde günlük hayata dönebilecek şekilde hızlı iyileşme avantajı bulunmaktadır.

  • Estetik kaygıların giderilmesi:

Tıbbi açıdan varisli damarların iyileşmesinin yanında estetik açıdan da görünüm sorunları giderilmiş olur.

  • Risk oranının düşük olması:

Açık varis ameliyatlarına göre enfeksiyon ve sinir hasarı gibi komplikasyonların oluşma riski daha düşüktür.

  • Ayakta tedavi imkanı sunması:

Radyofrekans ile varis tedavisi, hastaneye yatış prosedürlerine ihtiyaç duymaz ve ayakta gerçekleştirilen bir tedavidir.

Kısacası radyofrekans ile varis tedavisi, varisli damarların tedavisinde etkili ve bir çok fayda sağlayan bir yöntemdir. Varisli damarlar sebebi ile ağrı yakınmalarınız ve estetik görünüm sorunlarınız varsa siz de Antalya’nın varis tedavisi yapan doktorlarından birisi olan Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kliniği ile iletişim kurabilirsiniz. Varis tedavisi veya kalp cerrahisi konularında bilgi alabilir dilerseniz randevu oluşturabilirsiniz.