Sanal Anjiyo (BT Anjiyografi) Nedir? Fiyatları? Antalya

Prof. Dr. Hüseyin OKUTAN

Koroner kalp hastalıklarının tanısında halk arasında Sanal Anjiyo olarak bilinen Koroner BT Anjiyografi yöntemi kullanılır. Bu yöntemin güvenilirliği oldukça yüksektir. Sanal anjiyo ile kalp damarlarının tam olarak açık olup olmadığı görülür ve koroner arter hastalığı tanısı yapılabilir. Bu tetkik sonrasında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından şüpheli bir durum tespit edilirse geleneksel anjiyo yapılır.

Sanal Anjiyo (BT Anjiyografi) Nedir? Fiyatları? Antalya Muratpaşa

Sanal anjiyo (BT Anjiyo) nedir? Antalya

Sanal anjiyo, kalp ve damar hastalıklarının teşhisinde kullanılan, hastanın damarlarına herhangi bir fiziksel müdahale edilmeden uygulanan görüntüleme yöntemidir. Bu yönteme Koroner BT Anjiyo da denir. Geleneksel anjiyo yöntemine alternatif olarak geliştirilen bu yöntemde damara kateter yerleştirmeye gerek yoktur. Sanal anjiyo yönteminde, kol damarından verilen kontrast madde bilgisayarlı tomografi (BT) aracılığı ile görüntülenir. Koroner damarlar bilgisayar ekranından 3 boyutlu olarak incelenir, damar iç yapısı ve duvarlarında herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı görülür. Damarlardaki tıkanıklık veya lezyonların tespiti yapılır. Uzman doktor tarafından damarlarda daralma tespit edilirse bunun derecesi ve tedavisi için geleneksel anjiyo yapılır.

Antalya Muratpaşa’da hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan Kliniği’nde sanal anjiyo (BT Anjiyografi) yaptırarak ağrısız ve acısız bir şekilde kısa sürede koroner kalp sağlığınız hakkında bilgi alabilirsiniz. Detaylı bilgi ve randevu için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Sanal anjiyo nasıl yapılır?

Sanal anjiyo, herhangi bir anestezi işlemi olmaksızın kol toplardamarlarından kontrast maddenin verilmesi ile başlar. Kontrast madde damarlar içerisinde ilerler ve koroner damarlara ulaşır. Bir kaç dakika içerisinde kalp damarlarının iç ve duvar yapısı görüntüleri bilgisayarlı tomografi yardımı ile elde edilerek sanal anjiyo tamamlanır.

Sanal anjiyo ne kadar sürer?

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi), kontrast maddenin enjeksiyonu ve görüntülerin alınması dahil olmak üzere 10 - 15 dakika sürer.

Sanal anjiyo sonuçları ne zaman çıkar?

Sanal anjiyo yapması ile birlikte sonuçlar aynı gün içerisinde çıkar.

Sanal anjiyo güvenilir bir yöntem midir?

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi) oldukça güvenilir bir yöntemdir. Bu yöntemle incelenen koroner damarlar tam olarak açık ve normal durumda ise değerlendirilen hastanın koroner kalp hastası olmadığı tespit edilmiş olur. Kalp ve damar cerrahi uzmanı, sanal anjiyo ile koroner damarlarda daralma veya lezyon ile ilgili şüpheli bir durum görmüş ise sonrasında geleneksel anjiyo yöntemini de uygulayabilir.

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi) kimlere yapılır?

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi), kalp damar cerrahının uygun görmesi halinde aşağıda belirtilen kimselere yapılır.

  • Kalp damar tıkanıklığı şüphesi olanlara
  • Kalp krizi şüphesi olanlara
  • Kalp hastalığı geçirmiş olanlara
  • Göğüs ağrısı şikayeti olanlara
  • Yüksek tansiyon hastalarına
  • Aşırı kilo problemi olanlara
  • Sigara bağımlılarına
  • Ailesinde kalp hastası olanlara
  • Geleneksel anjiyo olmaktan çekinenlere

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi) kimlere yapılmaz?

Sanal anjiyo, aşağıda belirtilen kimselere yapılmaz.

  • Kontrast madde içeriğine alerjisi olanlara.
  • Hamile veya hamilelik şüphesi olanlara.
  • İleri derecede böbrek yetmezliği olanlara.
  • Genel sağlık durumu uygun olmayanlara.

Ne sıklıkla sanal anjiyo yapılmalı?

Risk faktörleri de göz önünde bulundurulmak şartı ile sanal anjiyo 5 sene aralıklarla yapılabilir. Hastanın genel sağlık durumu ve şikayetlerine göre uzman hekim tarafından öngörülen sürelere riayet edilmesi gerekir.

Sanal anjiyonun zarları veya yan etkileri var mıdır?

Güvenilir bir yöntem olan sanal anjiyonun ciddi bir zararı veya yan etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte oluşabilecek yan etkiler arsında şunlar sayılabilir:

  • Bilgisayarlı tomografinin hamilelik sürecine ve bebeğe olumsuz etkileri olabilir.
  • Kontrast maddenin bebeğe geçmesi söz konusudur. Bu nedenle emziren annelerin en az 2 gün süresince emzirmeye ara vermeleri gerekir.
  • Görüntülemeye yardımcı olan kontrast maddeye karşı alerjik reaksiyon gelişebilir.
  • Böbrek rahatsızlığı olanlarda kontrast medde nedeni ile böbrek sorunları olabilir.
  • Bilgisayarlı tomografi cihazının düşük seviyedeki radyasyonuna maruz kalma söz konusudur. Ancak bu seviye gelişen teknoloji ile birlikte diğer görüntüleme sistemlerinde olduğu gibi oldukça düşük seviyededir.

Sanal anjiyo sonrası nelere dikkat edilmeli?

Sanal anjiyo sonrası kontrast maddenin idrar yolu ile atılması için bol su içilmelidir. Bunun dışında hastalarımızın günlük hayatlarını olumsuz etkileyecek bir husus yoktur. Ancak sanal anjiyo sonuçları olumlu olsa da sonrasında kalp sağlığını koruyacak şekilde bir hayat tarzı benimsenmelidir.

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi) fiyatları Antalya

Sanal anjiyo (BT Anjiyografi) fiyatları, Antalya Muratpaşa’da bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından yapılan muayeneye ve tedavi hizmetlerine göre belirlenir. Sanal anjiyo fiyatları, pratik olması ve çok kısa sürede tamamlanması nedeni ile uygun olarak nitelenebilir. Antalya Muratpaşa’da sanal anjiyo fiyatları ve randevusu için hemen kliniğimizi arayın.